Konteyner gemileri, kademeli olarak Süveyş güzergahına dönüyor
Maersk, Hapag-Lloyd ile işlettiği Gemini ağındaki bir konteyner hattının daha Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı üzerinden seferlere başlayacağını bildirdi.
YDH - Reuters'ın haberine göre Danimarkalı deniz taşımacılığı grubu Maersk, Hapag-Lloyd ile birlikte işlettiği Gemini ağındaki bir konteyner hattının daha Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı üzerinden seferlere başlayacağını bildirdi.
Bu karar, deniz taşımacılığı şirketlerinin söz konusu güzergaha kademeli dönüşünün bir başka safhasını teşkil ediyor.
Deniz taşımacılığı şirketlerinin çoğu, Sanaa hükümetine bağlı Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Kızıldeniz'de gemilere düzenlediği operasyonların ardından birkaç yıl önce Süveyş Kanalı üzerinden Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan güzergahı kullanmayı bırakmıştı.
Bunun üzerine gemiler, Afrika'nın güneyindeki Ümit Burnu'nu dolaşarak çok daha uzun bir yol katetmek zorunda kalmıştı.
Maersk ile Alman Hapag-Lloyd, temmuz başında Asya, Akdeniz ve Avrupa'yı Süveyş Kanalı üzerinden birbirine bağlayan konteyner hattında seferlerin yeniden başlayacağını duyurmuştu.
Maersk daha sonra Ortadoğu ile ABD'nin doğu kıyısı arasındaki güzergahın da yeniden işletmeye açılacağını bildirdi.
İlgili Haberler
ABD'nin Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde varlığını güçlendirme planı devred…
15 Ekim 2026 23:49
Suudiler neyin arayışına gireceğini şaştı: Müttefik mi, arabulucu mu, …
15 Ekim 2026 20:02
Yemen operasyonları Suudi rejimini uçaklarını başkentten çekmeye zorla…
15 Ekim 2026 12:51
Yemen operasyonunda Aramco merkezi ağır hasar gördü
14 Ekim 2026 19:32
