İ" /> İ" /> İ" /> İ" /> İ" /> İ"> İ">

İ

İ"> img
İ YDH

YDH- İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, yaşanan sürecin İran’ı yalnızlaştırma politikasının tamamen başarısız olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.




YDH- İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, yaşanan sürecin İran’ı yalnızlaştırma politikasının tamamen başarısız olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

 

Herzliya’daki bir konferansta İran’ın nükleer programı konusunda açıklamalarda bulunan İsrail eski Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, “Moskova ve Tahran iki müttefik haline geldi, Çin İran’la sayısız ticari anlaşma imzaladı, Birleşmiş Milletler ve hatta ılımlı Arap ülkeleri de İran’la ilişkiler kurdu. Bütün bunlar bizim İran’ın etrafına örmeye çalıştığımız yalnızlaştırma duvarı yerle bir oldu” diye konuştu.

 

İran’ın nükleer programıyla ilgili ABD’de yayımlanan son istihbarat raporuna da değinen Mofaz, “dikkat eden herkes şunu görecektir ki İran 2010 yılına nükleer bir güç olarak girecek” dedi.

 

İsrail’in liman kenti Herzliya’da har yıl düzenlenen İsrail’in ulusal güvenliği başlıklı konferansta konuşan İsrail İç Güvenlik Bakanı Matan Filnay da “Nükleer bir İran’ı asla kabul edemeyiz; çünkü bu İsrail’in ulusal güvenliğine aykırıdır. İranlılar daima şunu zihinlerinin bir köşesinde tutmalıdır: Biz nükleer bir güç olduğumuz gibi, aynı zamanda onları tehdit edebilecek güçlü bir askeri saldırı gücüne sahibiz” dedi.

 

İsrail’in eski İç Güvenlik Bakanı Yardımcısı Efraim Sneh de yaptığı konuşmada “Bizim asıl sorunumuz nükleer İran sorunu değildir. Bizim asıl sorunumuz orada hakim olan rejimdir. Nükleer bir silaha sahip olmasa da bu rejimin varlığı bize Ortadoğu’da hayatı imkansız hale getiriyor” dedi.