İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili, Filistin Özerk Yönetimi Lideri
YDH-İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’la neden görüşmeye yanaşmadığının sır perdesini araladı.
YDH-İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’la neden görüşmeye yanaşmadığının sır perdesini araladı.
Haaretz gazetesine açıklamada bulunan İsrailli yetkili, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la görüşmesi sırasında ondan Hamas’la görüşmemesini istediğini, Abbas’ın da bu isteği dinlediğini açıkladı.
Söz konusu İsrailli yetkili, dün yapılan görüşmede Olmert’in Hamas’la el-Fetih arasında yapılacak her türlü görüşmeye şiddetle karşı çıktığını belirterek Olmert ve Abbas’ın, Mısır’dan Rafah sınır kapısını kapatmasını isteme konusunda uzlaşmaya vardıklarını söyledi.
Hamas, Filistin’de yaşanan iç sorunun çözülmesi için el-Fetih’le herhangi bir ön şart ileri sürmeksizin görüşmelere hazır olduğunu belirtirken, el-Fetih, Hamas’tan Gazze’deki hakimiyetine son vermesini ve Gazze’yi kontrolü altına almasından dolayı özür dilemesini şart olarak öne sürüyor.
İlgili Haberler
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
