• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Pakistan Devlet Başkanı Perviz Müşerref ile İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın paris’teki Rafael otelinde gizli bir görüşme gerçekleştirdiği bildiriliyor.




    YDH-Pakistan Devlet Başkanı Perviz Müşerref ile İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın paris’teki Rafael otelinde gizli bir görüşme gerçekleştirdiği bildiriliyor.

     

    Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre Pakistan ve İsrail’in diplomatik ilişkisinin bulunmamasına rağmen, Pakistan Devlet Başkanı Perviz Müşerref ile 22 Ocak’ta Paris’teki Rafael Oteli’nde gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

     

    Müşerref ve Barak’ın rastlantı sonucu Paris’teki Rafael otelinde kaldığını belirten İsrail Savunma Bakanlığından bir yetkili, iki yetkilinin 20 dakika kadar görüştüğünü ve görüşmede İran’ın nükleer programını değerlendirdiklerini belirtti.

     

    İsrail Savunma Bakanlığının görüşmeyi resmen doğrulamadığı için AP ajansına bilgi veren İsrailli yetkilinin isminin açıklanmasını istemediği bildirilirken, Müşerref ve Barak’ın İran’ın nükleer silah geliştirebileceğini konuştuklarını ifade etti.

     

    Görüşme sırasında İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Pakistan’daki istikrarsızlıktan dolayı bu ülkedeki nükleer silahların bazı aşırı İslamcı grupların eline geçmesinden duydukları endişeyi dile getirdiği, Pakistan devlet Başkanı Perviz Müşerref’in ise nükleer silahlara yönelik herhangi bir tehdidin bulunmadığı konusunda Barak’a güvence verdiği belirtildi.

     

    İsrail Savunma Bakanlığı görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmazken, Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan AP ajansına yapılan açıklamada Müşerref barak görüşmesinin tamamen bir rastlantı olduğu ifade edildi.

     

    AP haber ajansına açıklamada bulunan Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Müşerref’le Barak’ın otel lobisinde tesadüfen karşılaştıklarını belirterek yapılan ikinci bir görüşme konusunda bilgisinin bulunmadığını söyledi.

     

    2005 yılında dönemin İsrail Savunma Bakanı, Türkiye’nin arabuluculuğuyla Pakistanlı meslektaşıyla resmi bir görüşme gerçekleştirmiş, söz konusu görüşme Pakistan’da büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

     

    Pakistan Devlet Başkanı Perviz Müşerref de 2006 yılında Filistin devletinin kurulması durumunda Pakistan’ın İsrail’i tanıyacağını açıklamıştı.