• 02/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail İç İstihbarat Servisi Şefi, sınır duvarının yıkılmasıyla Mısır’dan Gazze’ye modern silahlar getirildiğini öne sürdü.




    YDH- İsrail İç İstihbarat Servisi Şefi, sınır duvarının yıkılmasıyla Mısır’dan Gazze’ye modern silahlar getirildiğini öne sürdü.

     

    Fransız haber ajansına açıklamada bulunan İsrailli bir istihbarat yetkilisi, İsrail İç İstihbarat Servisi Başkanı Yuval Diskin’in son birkaç gün içinde Mısır’dan Gazze’ye modern silahlar sokulduğunu söylediğini belirtti.

     

    İsrailli yetkili, Mısır’dan Gazze’ye sokulan silahlar arasında uzun menzilli füzelerin, tanksavar roketlerinin ve uçaksavarların bulunduğunu iddia etti.

     

    Habere göre İsrail İç İstihbarat Servisi Başkanı Yuval Diskin, Mısır Gazze sınırındaki duvarın yıkılmasıyla Gazze’deki bir buçuk milyon kişinin yarısının Mısır tarafına geçtiğini belirterek İran, Mısır ve Suriye’den de birçok milisin Gazze’ye girdiğini iddia etti.

     

    “Bu milisler, birçok istihbarat topladılar, bunlar İran’da ve diğer ülkelerde eğitim görmüş kişilerdir ve bundan sonra İsrail’e karşı operasyonların artması bekleniyor” diyen Diskin, Sina yarımadasını İsrail-Mısır sınırının zayıf noktası olduğunu belirterek Filistinli örgütlerin buradan milis intikali yaptığını söyledi.

     

    Diskin, İstihbarat servisinin Sina’dan İsrail’in Negev kentine sızmak için kullanılan 30 geçiş noktası tespit ettiğini belirtti.