Son Dakika
İnşa

İsrail ordusu Gazze’de kendi İHA’sıyla vuruldu

25 Eylül 2026 17:03 Bu sayfayı yazdır

Gazze’de saldırı için hazırlanan patlayıcı yüklü İHA, kalkışta düşüp askerler tarafından yerden alındıktan sonra infilak etti; iki İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu Gazze’de kendi İHA’sıyla vuruldu
İsrail ordusu Gazze’de kendi İHA’sıyla vuruldu YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Times of Israel, İsrail işgal ordusunun Gazze’nin kuzeyinde patlayıcı taşıyan bir İHA’nın infilak etmesi sonucu iki yedek askerinin öldüğünü bildirdi.

Filistinlilere karşı kullanılan silahların bir örneği olan İHA, bu kez İsrail askerlerinin bulunduğu mevzide patladı.

Olay, İsrail ordusunun Gazze’de oluşturduğu tampon bölgedeki bir askeri noktada meydana geldi. Ordunun ilk incelemesine göre askerler, “Atalef” adı verilen ve birinci şahıs görüşüyle yönetilen (FPV) patlayıcı yüklü İHA’larla operasyon yapıyordu. İlk İHA görevini tamamladı; ikincisi ise kalkış sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle mevziye düştü.

Birkaç dakika sonra düşen İHA’ya yaklaşıp cihazı yerden alan iki asker patlamada ağır yaralandı. Aşkelon’daki Barzilai Tıp Merkezine kaldırılan askerlerin öldüğü açıklandı.

İsrail ordusu, olayın ardından patlayıcı taşıyabilen küçük İHA’ların kullanımını geçici olarak durdurdu ve kazayı incelemek üzere bir uzman heyeti kurdu.

İsrail’in Gazze’de kullandığı İHA’lar uzun süredir sivillere yönelik saldırılar nedeniyle de gündemde. İnsan Hakları İzleme Örgütü, geçmiş Gazze saldırılarında İsrail İHA’larının sivilleri öldürdüğü vakaları belgelemişti. Uluslararası Af Örgütü ise İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı soykırım işlediği sonucuna vardı.

İsrail ordusunun patlamadan sonra aldığı karar, Gazze’de patlayıcı taşıyan küçük İHA’ların hem hedefe çarparak patlayan hem de hedefe patlayıcı bırakan türlerini kapsıyor. 

İlgili Haberler