Son Dakika
İnşa

Irak güvenlik güçlerinin Basra kentinde durumu kontrol altına almasından sonra

03 Aralık 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH-Irak güvenlik güçlerinin Basra kentinde durumu kontrol altına almasından sonra kentteki silahlı gruplara ait birçok silahı ele geçirdiği bildiriliyor.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Irak güvenlik güçlerinin Basra kentinde durumu kontrol altına almasından sonra kentteki silahlı gruplara ait birçok silahı ele geçirdiği bildiriliyor.

 

Irak güvenlik kaynakları, Basra’nın doğusundaki “Cezire” bölgesinde gizli bir silah deposu bulunduğunu açıkladı.

 

Çatışmaların sona ermesinden sonra kenti kontrol altına alan Irak güvenlik güçlerinin bugün yaptıkları aramalarda bir evde 250 füze ile 45 Kalaşnikof marka silah ele geçirdikleri bildirildi.

 

Haber içi

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, geçtiğimiz hafta başında Basra kentindeki organize suç şebekelerine yönelik operasyon talimatı vermiş, Irak güvenlik güçleri Sadr grubu yanlılarının şiddetli direnişiyle karşılaşmıştı.

 

Basra’da başlayan ve daha sonra ülkenin diğer kentlerine de sıçrayan çatışmalarda 200’den fazla Iraklı hayatını kaybetmişti.

 

Mukteda Sadr, taraftarlarını çatışmalara son vermeye çağıran açıklamasında Sadr grubunun ağır silahlara sahip olmadığını belirtmişti.

 

İlgili Haberler