• 04/11/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak’taki Hamas örgütü, el-Kaide’yi İran’ın uşağı olmakla suçlayarak, İran’ın el-Kaide’ye silah ve askeri eğitim desteği verdiğini belirtti.




    YDH-Irak’taki Hamas örgütü, el-Kaide’yi İran’ın uşağı olmakla suçlayarak, İran’ın el-Kaide’ye silah ve askeri eğitim desteği verdiğini belirtti.

     

    Katar’da yayınlanan el-Arab gazetesine demeç veren Irak’taki Hamas örgütünün Sözcüsü Ahmed Salihuddin, İran’ın el-Kaide örgütünü mali açıdan desteklediğini belirterek el-Kaide’nin karargâhlarından birinde yaptıkları aramada İran banknotları bulduklarını belirtti.

     

    El- Kaide’nin karargâhında örgüt militanlarının İran’da askeri eğitim aldığına ve yaralı militanların İran’da tedavi gördüğüne ilişkin video kasetleri bulduklarını belirten Hamas yetkilisi, el-Kaide karargâhında İran yapımı silahlar da ele geçirdiklerini söyledi.

     

    El-Kaide örgütünün gerçek liderinin Ebu Eyub el-Mısri olduğunu belirten Ahmed Salihuddin, birçok eylem ve açıklamanın Iraklı olan Ebu Ömer el-Bağdadi’ye isnat edilmesinin, el-Kaide örgütünü Iraklı bir örgüt gibi göstermeye yönelik olduğunu ifade etti.

     

    Ebu Eyub el-Mısri’nin bir Arap ülkesinin istihbarat sevisi ve İran konsolosluğuna ait bir araçla cezaevinden kurtarıldığını iddia eden Hamas yetkilisi, “ABD bizim düşmanımızdır; ama İran bizim için en tehlikeli düşmandır. Amerika bizim petrolümüzü istiyor, muhtemelen bizim topraklarımızda askeri üs kurmak veya bir süre burada kalmak istiyor. Ancak İran bize hakim olmak, bizim inançlarımızı değiştirip yok etmek istiyor” dedi.