• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Iraklı aşiret liderleri “Merkezi Fırat” bölgesi aşiretleri yıllık kongresinde Başbakan Nuri el-Maliki’yi desteklediklerini açıkladı.




    YDH-Iraklı aşiret liderleri “Merkezi Fırat” bölgesi aşiretleri yıllık kongresinde Başbakan Nuri el-Maliki’yi desteklediklerini açıkladı.

     

    El Alem televizyonunun haberine göre Necef kentinde bir araya gelen Iraklı aşiret liderleri, Başbakan Nuri el-Maliki’nin yasaları uygulama yönündeki politikasını desteklediklerini belirttiler.

     

    Kongrede bir konuşma yapan Necef kenti Cuma İmamı Sadruddin Kabanci, ülkenin bir savaş ve tehlike ortamı içinde bulunduğunu belirterek tüm Iraklıların ülkeyi bu tehlikeden korumakla görevli olduğunu söyledi.

     

    El Alem televizyonuna açıklamada bulunan Al-i Yasir aşireti temsilcisi Haşim el-Yasiri, aşiretlerin ülkeyi, ulusal değerleri ve halkı korumakla yükümlü olduğunu belirterek “ülke ve devlet, her türlü siyasi ve partisel eğilimin üstündedir” dedi.

     

    Haface aşireti temsilcisi Abbas el-Hafaci de “biz ülkenin tamamında yasaların uygulanması konusunda hükümetin yanındayız ve onu destekliyoruz” dedi.

     

    Irak geçici hükümeti üyesi Muhammed Bahru’l- Ulum da kongrede yaptığı konuşmada Irak’ın özgürleştirilmesi için halk gücü olan aşiretlerin dikkate alınması gerektiğini belirterek “eğer ülkemizi yabancıların elinden kurtarmak istiyorsak, savunma, güvenlik ve siyaset alanında aşiret güçlerinden yararlanmaktan başka yolumuz yoktur” dedi.

     

    Merkezi Fırat bölgesine mensup binden fazla aşiret temsilcisinin katıldığı kongre sonunda yayımlanan kapanış bildirisinde hükümete destek verildiği belirtildi ve Samerra’daki Askeriyeyn türbesinin onarılması konusunda verilen sözün yerine getirilmesi istendi.

     

    

    Makaleler

    Güncel