• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Sadr grubu Lideri Mukteda Sadr, taraftarlarından ilan ettikleri ateşkese bağlı kalmalarını istedi.




    YDH-Sadr grubu Lideri Mukteda Sadr, taraftarlarından ilan ettikleri ateşkese bağlı kalmalarını istedi.

     Mukteda Sadr, Sadr kenti mescidi cuma imamı tarafından okunan bildirisinde taraftarlarından sabır ve tahammül göstermelerini ve ateşkese bağlı kalmalarını istedi.

     Biliride tarafarlrını sabır ve imana çağırdığı belirten Mukteda Sadr, daha önce dile getirdiği topyekun savaş tehdidinin de Irak güçlerine değil, işgalcilere yönelik olduğunu söyledi.

     Kendi taraftarlarıyla birlikte Irak güvenlik güçlerini de sükunete çağıran Sadr, Iraklıların kanının akıtılmaması çağrısında bulunarak “Irak polisi ve ordusu içindeki kardeşlerimden ve Mehdi Ordusu’ndan Iraklıların kanını dökmemelerini istiyorum” dedi.

     Dün tamamen Irak güvenlik güçlerinin kontrolü altına girdiği belirtilen Basra’da Mehdi Ordusu ile hükümet güçleri arasında yaşanan bir aylık çatışmalarda 700’den fazla Iraklı ölmüştü.

     Mukteda Sadr 29 Ağustos’taki 15 Şaban törenleri sırasında Kerbela’da 52 Iraklının ölümüyle sonuçlanan çatışmalardan sonra Mehdi Ordusu’nun silahlı faaliyetlerini 6 ay süreyle askıya almış, sürenin dolmasından sonra da ilan ettiği ateşkesi 6 ay süreyle yeniden uzattığını açıklamıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel