• 05/05/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Iraklı Sünni gruplardan sonra Şii Fazilet Partisinin de Maliki hükümetine dönmeye hazırlandığı bildiriliyor.




    YDH-Iraklı Sünni gruplardan sonra Şii Fazilet Partisinin de Maliki hükümetine dönmeye hazırlandığı bildiriliyor.

     

    Fazilet Partisi Sözcüsü Basim Şerif, partisinin hükümete dönmek istediğini ancak Başbakan Nuri el-Maliki’den bu konuda kendilerine bir davette bulunulmadığını söyledi.

     

    Başbakandan Fazilet Partisi’nin hükümete dönmesi konusunda resmi bir davet almamakla birlikte Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin muhtelif basın toplantılarında Fazilet Partisi’nin hükümete dönmesini istediğini söyleyen Şerif, Başbakan Maliki’nin resmi bir davette bulunması durumunda Fazilet Partisi’nin bu konuyu ciddiyetle ele alacağını belirtti.

     

    Öte yandan İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiyye grubu da bazı Iraklı politikacıların İyad Allavi’yi Necef kentinin Zarka bölgesinde yaşanan terörist olaylara karışmakla suçlamasından dolayı Başbakan Nuri el-Maliki’nin İyad Allavi’den resmi olarak özür dilemesi durumunda hükümete geri dönebileceklerini açıkladı.

     

    Irak hükümetinden yapılan açıklamada ise el-Irakıyye’nin talebi reddedildi ve “Başbakan kendisini Iraklı politikacıların ve yargının açıklamalarından sorumlu görmemektedir” ifadesine yer verildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel