• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak parlamentosunda ABD ile Irak hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın görüşülmesi için bugün düzenlenen oturumda kavga çıktı.




    YDH- Irak parlamentosunda ABD ile Irak hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın görüşülmesi için bugün düzenlenen oturumda kavga çıktı.

     

    Sadr grubu milletvekillerinin dün masalara vurarak anlaşmanın okunmasını engellemesinden ve silahlı korumaların meclis salonuna girerek milletvekillerine müdahale etmesinden sonra yaşanan gerginlik bugünkü oturuma da damgasını vurdu.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansı, dünkü oturumda silahlı korumaların meclis salonuna girmesine yönelik tepkileri dikkate alan Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani’nin bugünkü oturumda silahlı korumaları meclis dışına çıkardığını belirtti.

     

    Sadr grubu milletvekillerinin bugünkü oturumda da masalara vurarak anlaşmayı protesto ettiğini belirten kaynaklar, protestolar sebebiyle bugünkü meclis görüşmelerinin de normal seyrinde tamamlanamadığını ifade ettiler.

     

    Ulaşan haberlere göre meclisteki protestolara rağmen Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani’nin anlaşma metninin okunmasını istemesi Sadr grubu milletvekillerinin tepkilerini daha da arttırmasına sebep oldu.

     

    Öte yandan İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye grubu, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin silahlı korumalarının dün Sadr grubu Sözcüsü Ahmed Mesudi’yi meclis salonunda tartaklamasına tepki göstererek bugünkü parlamento oturumunu boykot ederek salonu terk etti.

     

    275 sandalyeli Irak parlamentosunda 30 milletvekili bulunan Sadr grubu, 15 milletvekiline sahip olan Fazilet Partisi, 19 milletvekiline sahip olan el-Irakiye grubu ve 44 milletvekiline sahip olan Irak Uzlaşma Cephesi’nin bazı üyeleri anlaşmaya karşı çıkıyor.

     

    83 milletvekiline sahip olan Birleşik Irak İttifakı, 56 milletvekiline sahip olan Kürdistan ittifakı ve 15 bağımsız milletvekili ise anlaşmanın onaylanmasını istiyor.