Son Dakika
İnşa

Irak Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbağ, ABD ile imzalanan anlaşmanın taslağında

11 Kasım 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbağ, ABD ile imzalanan anlaşmanın taslağında referanduma ilişkin bir maddenin bulunmadığını açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbağ, ABD ile imzalanan anlaşmanın taslağında referanduma ilişkin bir maddenin bulunmadığını açıkladı.

 

Amerika’nın Arapça yayın yapan radyo kuruluşu Radyo Sawa’ya demeç veren Irak Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbağ, Amerika ile imzalanan anlaşma taslağında referanduma ilişkin bir madde bulunduğuna ilişkin haberleri yalanlayarak anlaşmanın imzalanmasının meclisin kararı olduğunu belirtti ve bunun Cumhurbaşkanlığı Kurulu tarafından da onaylanması gerektiğini açıkladı.

Haber içi

 

Liderliğini Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami milletvekillerinden Abdulkerim es-Samerrai, anlaşmanın referanduma götürülmesine ilişkin meclis kararının anlaşma taslağına bir madde olarak konulması konusunda diğer siyasi gruplarla anlaşmaya varıldığını belirtmişti.

 

İlgili Haberler