• 12/01/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İngiltere’nin de Irak’la ABD ile arasında yapılan anlaşmanın bir benzerini yapmaya çalıştığı bildirildi.




    YDH- İngiltere’nin de Irak’la ABD ile arasında yapılan anlaşmanın bir benzerini yapmaya çalıştığı bildirildi.

     

    Irak hükümetinin resmi yayın organı olan es-Sabah gazetesine açıklamada bulunan İngiltere Hükümet Sözcüsü John Welks, Iraklı yetkililerle Amerika ile yapılan anlaşmanın bir benzerini yapmak için müzakereler yürütüldüğünü söyledi.

     

    Tarafların müzakereleri tamamlamaya yoğunlaştığını belirten Welks, Irak ve İngiliz yetkililerinin son haftalarda bu konuda yoğun müzakerelerde bulunduğunu belirterek görüşmelerin iki tarafın da çıkarlarını gözetecek şekilde ilerlediğini ifade etti.

     

    Başta Başbakan Gordon Brown olmak üzere İngiliz yetkililerin İngiliz birliklerinin Irak’taki varlığı konusunda ciddi değişiklik olmasını beklediğini belirten John Welks, iki taraf arasındaki ilişkilerin askeri olmaktan çıkarılıp sivilleştirilmesini ve ekonomik, siyasi, kültürel ve teknolojik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini söyledi.

     

    Bahreyn haber ajansının bildirdiğine göre ise İngiliz Hükümeti Sözcüsü John Welks, Irak hükümetinin İngilizlerden Basra’daki 14. Ordusunun ve Irak deniz Kuvvetleri’nin eğitimi için sınırlı sayıda asker bulundurmasını istediğini söyledi.

     

    İngiliz yetkili ayrıca ülkesiyle Irak arasında yapılacak anlaşmanın kabulü konusunda Irak parlamentosunun onayının gerekmediğini söyledi.