• 12/01/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır’daki Ezher Üniversitesi Şeyhi Muhammed Tantavi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tokalaştığı yönündeki haberleri doğruladı.




    YDH- Mısır’daki Ezher Üniversitesi Şeyhi Muhammed Tantavi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tokalaştığı yönündeki haberleri doğruladı.

     

    Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tokalaşırken çekilmiş fotoğrafının bazı Arap gazetelerinde yer almasının ardından bir açıklama yaparak Perez’le tokalaşmasının yanlışlıkla ve tesadüfen gerçekleştiğini söyledi.

     

    Kuveyt’te yayımlanan el-Ceride gazetesine açıklamada bulunan Şeyh Muhammed Tantavi, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen dinler arası diyalog toplantısı sırasında heyetler arasında görüşmeler olduğunu belirterek bu görüşmeler sırasında 20’den fazla kişiyle tokalaştığını, bunlardan birinin de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez olduğunu söyledi.

     

    “Yaşanan olay sadece tokalaşmadan ibaretti ve daha önceden programlanmış ve belli bir hedefe yönelik bir şey değildi” diyen Ezher Şeyhi Tantavi, “Ben Perez’le Filistinliler konusunda imtiyazlar veren bir anlaşma imzalamadım, neden bu kadar gürültü patırtı koparılıyor anlamıyorum” dedi.

     

    Mısır’ın en yüksek dini otoritesi olarak kabul edilen Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin uyguladığı ablukayla Gazze’de insani bir trajedinin yaşanmasına sebep olan İsrail’in Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le gülümseyerek tokalaşması Arap dünyasında büyük tepkilere sebep oldu.