Aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi Lideri Avigdor Liberman, ancak Filistinlileri
YDH- Aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi Lideri Avigdor Liberman, ancak Filistinlileri sürgün edecek bir hükümette yer alabileceklerini belirtti.
YDH- Aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi Lideri Avigdor Liberman, ancak Filistinlileri sürgün edecek bir hükümette yer alabileceklerini belirtti.
Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi ile Tzipi Livni liderliğindeki Kadima Partisi, yeni hükümeti kurabilmek için koalisyon görüşmelerini sürdürürken kilit parti konumuna yükselen İsrail Evimiz Partisi Lideri Avigdor Liberman, Filistinlilerin sürgün edilmesini koalisyona katılmasının şartı olarak açıkladı.
Seçimden galip çıktıklarını belirten Benyamin Netanyahu ve Tzipi Livni ile yaptığı koalisyon görüşmelerinde partisinin koalisyona katılma konusundaki şartlarını söylediğini belirten Avigdor Liberman, Gazze’deki Hamas hükümetinin devrilmesini ve 1948 topraklarında yaşayan Filistinlilerden İsrail’i desteklemeyenlerin vatandaşlıklarının iptal edilmesini öngören bir kanun çıkarılmasını şart olarak koştuğunu ifade etti.
Kendileriyle koalisyon hükümeti kurmak isteyen her iki partiyle de müzakere kapısını açık tuttuklarını belirten Liberman, seçim sisteminin ve evlilik yasasının değiştirilmesinin de koalisyon hükümetinde yer alma konusundaki şartları arasında olduğunu söyledi.
Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi, 10 Şubat’ta yapılan seçimlerde 15 sandalye kazanarak 3. Parti oldu.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

