Ahmedinejad:Batı’nın Filistin politikası iflas etmiştir

img
Ahmedinejad:Batı’nın Filistin politikası iflas etmiştir YDH

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını ve uluslar




SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını ve uluslar arası toplumun bu saldırılar karşısındaki sessizliğini kınadı.

 

Mehrnews haber ajansının bildirdiğine göre bugün bakanlar kurulu toplantısında Filistin’de yaşanan gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “Bu yaşanan gelişmeler ve işlenen cinayetler, Batı’nın bağımsız Filistin devletinin Siyonist rejimle bir arada yaşayabileceğine ilişkin ortaya koyduğu Filistin sorununun çözümüne ilişkin politikasının iflas ettiğini göstermektedir” dedi.

 

“Demokrasi ve liberalizm iddiasında bulunup demokrasi ihracından dem vuranlar, dayatılan en zorlu şartlarda Filistin halkının seçimiyle iş başına gelen bir hükümeti, kendi görüş ve anlayışlarına uymadığı için halkın onlara verdiği oyları görmezden gelerek devirmeye çalışmaktadır” diyen Ahmedinejad, uluslar arası kurumların bu şekilde sorumsuzca davranması ve yapması gerekenleri yapmaması durumunda dünya halklarıyla bağımsız devletlerin bu kurumlardan ümidini keseceğini ifade etti.

 

“Siyonist rejim tam bir iğrençlikle ve hayasızca kadınlara, çocuklara ve savunmasız halka saldırmaktadır” diyen İran Cumhurbaşkanı, “İslam ülkeleri ve uluslar arası kurumlar, bu gelişmeler karşısında sessiz kalırsa Allah’ın intikam eli bunun hesabını soracaktır” şeklinde konuştu.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Filistin topraklarında İsrail’in kurulduğu 1948’den bu yana mülteci durumda bırakılan tüm Filistinlilerin de katılacağı bir referandumun düzenlenmesiyle Filistin sorununun gerçek bir çözüme kavuşacağını ifade etti.