Lübnan’ın ünlü dini mercilerinden Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlullah, dünya
YDH- Lübnan’ın ünlü dini mercilerinden Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlullah, dünya barışının güçlendirilmesi için Müslümanlarla Yahudiler arasında diyalog geliştirilmesi çağrısında bulundu.
YDH- Lübnan’ın ünlü dini mercilerinden Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlullah, dünya barışının güçlendirilmesi için Müslümanlarla Yahudiler arasında diyalog geliştirilmesi çağrısında bulundu.
Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre İslam dünyasının saygın dini mercilerinden Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlullah, Yahudilikle Siyonizm arasındaki farklılığa işaret ederek, “İslam, Yahudiliği bir din olarak tanımaktadır. Herhangi bir Arap veya İslam ülkesinde Yahudilere ve Hıristiyanlara yönelik her türlü hakareti reddediyoruz” dedi.
Dünya barışının güçlendirilmesi için Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler arasındaki diyalogun geliştirilmesi gerektiğini belirten Allame Fadlullah, Siyonizm’e ve Arap topraklarını işgal eden İsrail’e karşı mücadelenin ise sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
