Gazze’ye lojistik yardım yapmak ve Mısır’ın ulusal güvenliğini tehdit etmek
YDH- Gazze’ye lojistik yardım yapmak ve Mısır’ın ulusal güvenliğini tehdit etmek suçlamasıyla Mısır polisi tarafından tutuklanan Sami Şehab’ın avukatı sarsıcı açıklamalarda bulunacağını belirtti.
YDH- Gazze’ye lojistik yardım yapmak ve Mısır’ın ulusal güvenliğini tehdit etmek suçlamasıyla Mısır polisi tarafından tutuklanan Sami Şehab’ın avukatı sarsıcı açıklamalarda bulunacağını belirtti.
Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Avukat Muntasır ez-Zeyyat, Mısır hükümetinin Hizbullah hakkındaki suçlamalarına ilişkin sürpriz ve açıklamalar yapacağını söyledi.
Mısır’ın Hizbullah’la ilgili suçlamalarına ilişkin davanın seyrini değiştirecek sarsıcı açıklamalar yapacağını belirten Zeyyat, Mısır’ın Hizbullah hücresi olarak niteleyerek tutukladığı kişilerle ilgili tüm bilgileri açıklayacağını ve söz konusu kişilerin aylar önce nasıl tutuklandığına ve nasıl işkencelerden geçirildiğine ilişkin bilgileri sunacağını söyledi.
Mısır ve Lübnan hükümetlerinin Mısır’da tutuklu Hizbullah üyesi Sami Şehab’la ilgili yazışmalarına, Mısır Başsavcısı Abdulmecid Mahmud’un medya aracılığıyla bu meseleyi nasıl sansasyonel hale getirdiğine ve meselenin siyasi ve hukuki boyutlarına ilişkin açıklamalar yapacağını belirten Zeyyat, müvekkili Sami Şehab’ın Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a yazdığı bir mektubu da okuyacağını söyledi.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
İsrail Güney Lübnan’ı hava saldırılarıyla hedef aldı
29 Ekim 2026 07:52
Şeyh Naim Kasım: İşgal sürerken silahlarımızı tartışmayız
28 Ekim 2026 22:10
