İran hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki PKK’ya ait bazı
YDH- İran hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki PKK’ya ait bazı mevzileri bombalaması üzerine Kürdistan bölgesel yönetiminin İran sınırına peşmerge sevk ettiği bildirildi.
YDH- İran hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki PKK’ya ait bazı mevzileri bombalaması üzerine Kürdistan bölgesel yönetiminin İran sınırına peşmerge sevk ettiği bildirildi.
KDP’ye ait bir yayın organı, İran savaş uçaklarının Kuzey Irak ile İran sınırı arasındaki bölgeyi yoğun şekilde bombaladığını belirterek Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin ise bu gelişme üzerine bölgeye çok sayıda peşmerge sevk ettiğini duyurdu.
Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin peşmergelerden sorumlu yetkilisi Cebbar Yaver, İran’ın bir haftadır Soran ve Kandil bölgelerini topçu ateşi altına aldığını belirterek İran sava uçaklarının ve helikopterlerinin de bu sabah Pencvin bölgesindeki köyleri bombaladığını söyledi.
İran’ın bu saldırısının PKK’nın İran kolu olarak bilinen PJAK militanlarının geçtiğimiz hafta Revanser, Senendec ve Merivan’da bazı İran devrim muhafızlarının ölümüyle sonuçlanan eylemlerine yönelik bir misilleme olduğunu belirten Yaver, İran’ın PJAK militanlarının Pencvin bölgesine kaçtığını düşündüğü için bu bölgeleri bombaladığını söyledi.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin PJAK’ın İran’a yönelik eylemlerini kınadığını belirten Yaver, Kürdistan Bölgesi’nin komşu ülkelere yönelik saldırılar için kullanılamayacağını; ancak 500 kilometrelik sarp bir arazinin kontrol edilmesinin de kolay olmadığını söyledi.
İlgili Haberler
Barzani ailesinin ABD vatandaşlığı ve Washington planı
04 Eylül 2026 08:49
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
