Lübnan’a ait Gacer köyünün kuzeyinden çekilme konusunun İsrail’de bir siyasi
YDH- Lübnan’a ait Gacer köyünün kuzeyinden çekilme konusunun İsrail’de bir siyasi bunalıma dönüştüğü bildirildi.
YDH- Lübnan’a ait Gacer köyünün kuzeyinden çekilme konusunun İsrail’de bir siyasi bunalıma dönüştüğü bildirildi.
İşgal altında tuttuğu Gacer köyün kuzey bölümünden çekilme konusunun ele alındığı İsrail’de aşırı sağcı parlamenterlerin buradan çekilmenin Hizbullah için bir zafer olacağını ileri sürerek çekilmeye muhalefet ettikleri bildirildi.
İsrail radyosunun haberine göre aralarında iktidardaki Likud Partisi milletvekillerinin de bulunduğu aşırı sağcı milletvekilleri, Başbakan Benyamin Netanyahu’dan ABD ziyareti öncesinde Başkan Barack Obama’ya Gacer’den çekilerek hediye vermekte acele etmemesini isteyerek bu çekilmenin Hizbullah’ın zaferi olarak algılanacağını söylediler.
İsrailli parlamenterler ayrıca İsrail ordusunun Gacer’in Lübnan’a ait olan kuzey bölümünden çekilmesi durumunda Hizbullah’ın buraya nüfuz ederek burada İsrail ordusu hakkında istihbarat toplayacak bir şebeke oluşturmasından endişe ettiklerini ifade ettiler.
İsrail radyosu sağcı parlamenterlerin Gacer’den çekilme konusunda iki öneri getirdiklerini belirterek “Ya Gacer’in tamamından çekilmeliyiz; ya da bu bölgeyi Suriye ile Golan Tepeleri konusunda sürdürülen müzakerede bir sonuç alıncaya kadar elde tutmalıyız” dediklerini duyurdu.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
