Son Dakika
İnşa

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin siyasi partilerle uzlaşmaya vardıktan sonra

05 Aralık 2009 Bu sayfayı yazdır

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin siyasi partilerle uzlaşmaya vardıktan sonra kabinesindeki beş bakanı değiştireceği bildirildi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin siyasi partilerle uzlaşmaya vardıktan sonra kabinesindeki beş bakanı değiştireceği bildirildi.

 

Irak’ta yayımlanan el-Meda gazetesine demeç veren Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Abbas el-Beyati, kabinedeki beş bakanı değiştirmeye karar veren Başbakan Maliki’nin değişikliğin gerekçelerini açıklamak için siyasi partilerin liderleriyle bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

 

Hangi bakanların değiştirileceğine ilişkin somut bir açıklamada bulunmayan Beyati, değiştirilecek bakanların çoğunluktaki siyasi partilere mensup olduklarını söyledi.

Haber içi

 

Öte yandan Irak parlamentosundaki Kürdistan İttifakı üyelerinden Adil Pervari, Irak hükümetine mensup bir heyetin yakında Kürdistan bölgesine gideceğini bildirdi.

 

Pervari, Birleşik Irak İttifakı üyelerinde oluşacak heyetin Kürdistan bölgesine yapacağı ziyarette Kürt yetkililere kabinede yapılacak değişikliğin sebepleri hakkında bilgi verileceğini söyledi.

 

İlgili Haberler