Liderliğini Tarık el-Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami’nin (İslam Partisi) İyad
YDH- Liderliğini Tarık el-Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami’nin (İslam Partisi) İyad Allavi liderliğindeki el-Vefak-ı Milli (Ulusal Birlik Partisi) ile seçim ittifakı yapacağı açıklandı.
YDH- Liderliğini Tarık el-Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami’nin (İslam Partisi) İyad Allavi liderliğindeki el-Vefak-ı Milli (Ulusal Birlik Partisi) ile seçim ittifakı yapacağı açıklandı.
Irak İslam Partisi Lideri Tarık Haşimi ile Ulusal Birlik Partisi Lideri İyad Allavi’nin pazartesi günü yaptığı görüşmeden sonra açıklamada bulunan İslam Partisi’ne yakın bir kaynak, el-Mustakille gazetesine verdiği demeçte partisinin Allavi liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ile seçim ittifakı yapmak hedefinde olduğunu söyledi.
İslam Partisi Lideri Tarık Haşimi ile Ulusal Birlik Partisi Lideri İyad Allavi’nin pazartesi günü yaptıkları görüşmede ülkedeki siyasi gelişmeleri ve siyasi ittifakların geliştirilmesi konularını ele aldıklarını belirten kaynak her iki gruba mensup yetkililerin ittifakın gerçekleştirilmesi için görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
İlgili Haberler
Irak’ta silahların devlet kontrolüne alınması için tarih verildi
26 Eylül 2026 11:53
Erbil ile Süleymaniye de İran uçuşlarını kesti
25 Eylül 2026 15:03
Bağdat’ın ardından Necef de İran uçuşlarına kapatıldı
25 Eylül 2026 10:14
Ketaib Hizbullah’tan Irak halkına çağrı: İran’a yönelik kuşatmayı kırı…
24 Eylül 2026 20:29
