Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, Hizbullah’ın seçim sonrasında ulusal
YDH- Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, Hizbullah’ın seçim sonrasında ulusal birlik hükümeti kurulmasından yana olduğunu; ancak 14 Martçıların buna yanaşmaması durumunda muhaliflerin hükümeti tek başına da kurabileceğini söyledi.
YDH- Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, Hizbullah’ın seçim sonrasında ulusal birlik hükümeti kurulmasından yana olduğunu; ancak 14 Martçıların buna yanaşmaması durumunda muhaliflerin hükümeti tek başına da kurabileceğini söyledi.
Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun haberine göre güneydeki Bint Cubeyl kentinde bir konuşma yapan Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, seçimlerden sonra ulusal birlik hükümeti kurulmasından yana olduklarını belirtti ancak bunun gerçekleşmemesi durumunda muhaliflerin hükümeti yalnız başına da kurabileceğini söyledi.
Hizbullah ve müttefiklerinin seçimleri kazanması durumunda Lübnan’da büyük bir siyasi bunalım çıkacağı yönünde tehditler ileri sürüldüğüne dikkat çeken Fadlullah, bu tehditlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğunu söyledi.
Öte yandan Lübnan Meclis Başkanı ve Emel Hareketi Lideri Nebih Berri de Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’la yaptığı görüşmede muhaliflerin iktidara gelmeleri durumunda Lübnan’daki devlet yapısını değiştirmek gibi bir niyetinin bulunmadığını söyledi.
Muhaliflerin seçimleri kazanması durumunda kabinenin üçte birini 14 Martçılara vermek ve onlarla ulusal birlik hükümeti kurmak konusunda ısrarcı olacağını belirten Berri, “Kimsenin Lübnan devletini değiştirmek gibi bir derdi yok” dedi.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
