İsrail’le Hizbullah arasında karşılıklı savaş tehditleri sürerken, Hizbullah’ın
YDH- İsrail’le Hizbullah arasında karşılıklı savaş tehditleri sürerken, Hizbullah’ın ülkenin güney sınırına 40 bin füze yerleştirdiği bildirildi.
YDH- İsrail’le Hizbullah arasında karşılıklı savaş tehditleri sürerken, Hizbullah’ın ülkenin güney sınırına 40 bin füze yerleştirdiği bildirildi.
İsrail’le Hizbullah arasında yeni bir savaşın başlayabileceğine ilişkin kaygılar artarken İngiliz Times gazetesi, Hizbullah’ın Lübnan’ın İsrail’le sınır bölgelerine 40 bin füze yerleştirdiğini belirtti.
Hizbullah’ın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’na nispetle askeri açıdan çok daha iyi olduğuna değinen gazete, omuzdan atılan füzelere sahip olan ve savaşçılarına Suriye’den SA18 radar güdümlü füzeler konusunda eğitim gördüren Hizbullah’ın, İsrail’in hava hakimiyetine karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunu yazdı.
Öte yandan Suudi Arabistan’da yayımlanan el-Enba gazetesi, İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerin Lübnan sınırında Hizbullah’la yeni bir savaş ihtimaline karşı tatbikat yaptığını açıkladı.
El-Enba gazetesi, İsrail ordusunun Hizbullah’ın muhtemel bir kara operasyonuna karşı askeri eğitimlerini arttırdığını belirtti.
İlgili Haberler
İslami Cihad: İran, Filistin’i terk etmediği için hedef alınıyor
26 Eylül 2026 16:36
İsrail ordusu Güney Lübnan'da yeni çatışma aşamasına hazırlanıyor
25 Eylül 2026 22:02
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
