Her Kudüs Günü’nde Tahran’daki cuma namazını kıldıran Ayetullah Haşimi
YDH- Her Kudüs Günü’nde Tahran’daki cuma namazını kıldıran Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin bu hafta cuma namazını kıldırmayacağı açıklandı.
YDH- Her Kudüs Günü’nde Tahran’daki cuma namazını kıldıran Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin bu hafta cuma namazını kıldırmayacağı açıklandı.
İlna haber ajansı, Kudüs Günü’nün kutlanacağı önümüzdeki cuma namazını, Tahran Geçici Cuma İmamlarından Ayetullah Ahmed Hatemi’nin kıldıracağını, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ın da Cuma namazı öncesinde bir konuşma yapacağını duyurdu.
Seçimlerden sonra kıldırdığı cuma namazında ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümü için son derece rasyonel öneriler getirmesine rağmen iktidara yakın çevrelerin sert eleştirilerine hedef olan Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin Kudüs Günü’nde cuma namazını kıldırmaması için yoğun bir propaganda başlatılmıştı.
Hükümete bağlı İrna haber ajansının hafta başında Ayetullah Rafsancani’nin Kudüs Günü Cuma namazını kıldırmayacağı yönündeki haberi, Ayetullah Rafsancani’nin bürosu tarafından yalanlanırken, seçim sonuçlarına itiraz eden kesimler, Ayetullah Rafsancani’nin engellenmesinin kendilerinin Kudüs Günü’ne katılmasını önlemeye dönük olduğunu belirtiyor.
Öte yandan cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin ve Mehdi Kerrubi’nin Kudüs Günü törenlerine katılacağını duyuran iktidar karşıtı yayın organları, Kudüs Günü törenlerine yoğun katılım çağrısında bulunuyor.
İlgili Haberler
İran: Hava kısıtlamasına saldırıyla karşılık vereceğimiz iddiaları ası…
26 Eylül 2026 19:32
İran Savunma Bakanlığı: Savaşın yöntemi değişti, hedefler değişmedi
26 Eylül 2026 19:20
Devrim Muhafızları: İran'a karşı topyekûn bir savaş yürütülüyor
26 Eylül 2026 19:09
Askeri analist Schryver: İran’ın vurduğu ABD gemilerinden biri USS Geo…
26 Eylül 2026 10:53
