İran’ın eski Cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, Açık Toplum Enstitüsü Başkanı
YDH- İran’ın eski Cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, Açık Toplum Enstitüsü Başkanı George Soros’la görüştüğüne ilişkin haberleri yalanladı.
YDH- İran’ın eski Cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, Açık Toplum Enstitüsü Başkanı George Soros’la görüştüğüne ilişkin haberleri yalanladı.
İran’ın eski Cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, hükümete bağlı İrna haber ajansı ile hükümet yanlısı Keyhan gazetesinin bazı ülkelerdeki “kadife devrim” diye adlandırılan hareketleri finanse eden ünlü borsa spekülatörü George Soros’la Davos’ta görüştüğüne ilişkin haberlerini yalanladı.
Eski Cumhurbaşkanı Hatemi bürosu aracılığıya yaptığı açıklamada İslam Devrimi şahsiyetleri hakkında üretilen şayialardan üzüntü duyduğunu belirterek George Soros görüştüğüne ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.
Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin ne Davos’ta ne de başka bir yerde George Soros’la herhangi bir görüşmesinin olmadığının açıklandığı bildiride “bu yalanların ve iftiralar, halkın uyanık vicdanlarında herhangi bir etkide bulunmadığı gibi tersine sonuçlar da doğuracaktır” denildi.
Hükümet yanlısı Keyhan gazetesi ile hükümete bağlı İrna haber ajansı, George Soros’un 14 Eylül 2006’da ve 2007 yılının ocak ayında Muhammed Hatemi ile görüştüğünü söylediğini yazmıştı.
İlgili Haberler
Pizişkiyan: Hürmüz’ün kapalı olması normal hale gelir
26 Eylül 2026 20:46
İran: Hava kısıtlamasına saldırıyla karşılık vereceğimiz iddiaları ası…
26 Eylül 2026 19:32
İran Savunma Bakanlığı: Savaşın yöntemi değişti, hedefler değişmedi
26 Eylül 2026 19:20
Devrim Muhafızları: İran'a karşı topyekûn bir savaş yürütülüyor
26 Eylül 2026 19:09
