İsrailli tarih profesörü Şolomo Sand, “Yahudi Milleti Uydurması” adlı kitabında
YDH- İsrailli tarih profesörü Şolomo Sand, “Yahudi Milleti Uydurması” adlı kitabında Yahudi milleti kavramının bir masal olduğunu belirterek İsrail’in Siyonizm öğretisi tarafından gerçekleştirilen Filistin sömürgesinin ürünü olduğunu söyledi.
YDH- İsrailli tarih profesörü Şolomo Sand, “Yahudi Milleti Uydurması” adlı kitabında Yahudi milleti kavramının bir masal olduğunu belirterek İsrail’in Siyonizm öğretisi tarafından gerçekleştirilen Filistin sömürgesinin ürünü olduğunu söyledi.
Tel Aviv Üniversitesinde tarih profesörlüğü yapan Şolomo Sand (Shlomo Sand) “bence Yahudi milleti İsrail’i meydana getirmek için uydurulmuş bir masaldır ve bu masal sonunda onun çöküşüne sebep olacaktır” dedi.
İsrail’de ve Amerika’da Yahudi milletinin 2000 yıl önce Filistin topraklarından sürüldüğüne ilişkin yaygın inanışın bir masaldan ibaret olduğunu belirten Sand, bu görüşün tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.
Siyonizmin ispatı için kullanılan tarihsel tevillerin yanlış olduğunu belirten Profesör Sand, bunun yanlışlığını kendi kitabında ispat ettiğini öne sürdü.
İsrail rejiminin gerçek bir demokrasi olmadığını da belirten Prof. Sand, “çünkü İsrail, halkı için bir devlet değildir; Yahudiler için bir, Yahudi devletidir. Bu yüzden de gerçek bir demokrasi olamaz” dedi.
İsrail’in, Filistin’i Filistinlilerden alan Siyonizm sömürgeciliğinin ürünü olduğunu belirten Sand, “Ben, İsrail’in yanında bir Filistin devleti kurulmasından yanayım ve İsrail’in sadece Yahudilerin değil, tüm vatandaşlarının devleti haline gelmesi için çalışıyorum” diye konuştu.
Profesör Şolomo Sand, 1946 yılında Avusturya’nın Linz kentinde doğdu.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

