İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hizbullah ve Hamas’la bu yıl içerisinde yeni
YDH- İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hizbullah ve Hamas’la bu yıl içerisinde yeni bir savaşın muhtemel olduğunu söyledi.
YDH- İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hizbullah ve Hamas’la bu yıl içerisinde yeni bir savaşın muhtemel olduğunu söyledi.
İsrail Parlamentosu Güvenlik Komisyonunda konuşma yapan İsrail Savunma Bakanı Ehd Barak, Hizbullah ve Hamas’la 2001 yılı içerisinde yeni bir savaşın yapılabileceğini belirterek “Hizbullah’ın füze sayısı 40 bini aştı, bu durum İsrail açısından ciddi bir sorundur” dedi.
İsrail’in Hizbullah’ın elinden savaş bahanelerini almaya çalıştığını belirten Ehud Barak, İsrail’in işgali altında tuttuğu Gacer bölgesinin Lübnan’a ait kısmından çekilme konusunda Birleşmiş Milletlerle yapılan müzakerelerin de bu çerçevede yürütüldüğünü söyledi.
Mahmud Abbas’ın Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığında kalması için zeminin hazırlandığını ve İsrail’İn, Filistin Özerk Yönetimi ile görüşmelerde kararlı olduğunu öne süren Barak, aksi takdirde bunun Hamas’ın işine yarayacağını ve Hamas’ın güçlenmesine sebep olacağını ifade etti.
İran’ın nükleer programı konusunda da açıklamalarda bulunan Barak, İran’ın istemesi durumunda bir yıl içerisinde nükleer bomba yapabileceğini belirterek, İran’ın bu konuda gerekli bilgi ve teknolojiye sahip olduğunu söyledi.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

