• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’daki muhafazakar kanadın seçimler sırasında Mahmud Ahmedinejad’ı destekleyen kesimi, Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai yüzünden birbirine düştü.




    YDH- İran’daki muhafazakar kanadın seçimler sırasında Mahmud Ahmedinejad’ı destekleyen kesimi, Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai yüzünden birbirine düştü.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı destekleyen kesimin Rahim Meşşai’nin İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin karşı çıkmasına rağmen önce cumhurbaşkanı baş yardımcılığına, daha sonra da cumhurbaşkanlığı bürosu başkanlığına atanması ile başlayan rahatsızlığı Meşşai’nin peygamberlerle ilgili yaptığı son açıklamayla zirveye çıktı.

     

    İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai’nin ünlü sinema aktrislerinden Hediye Tehrani’ye kredi desteği sağladığı yönündeki haberlerin ikilinin yan yana çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte yayımlanmasının ardından Meşşai’ye gösterilen tepkiler, Meşai’nin bir tıp sempozyumunda “Nuh peygamberin 950 yıl yaşamasına rağmen yönetim başarısı gösterememesi yüzünden dünyada adaletin hakim olamadığı” yönündeki sözleri üzerine hakaretlere vardırıldı.

     

    Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın en önemli destekçilerinden Meşhed Cuma İmamı Hüccetulislam Alemulhuda, geçtiğimiz hafta kıldırdığı cuma namazında Meşşai’yi peygamberlerle ilgili sözlerinden dolayı hakarete varan ifadelerle eleştirirken, dün de hükümetin en önemli destekçilerinden ve İran’ın en ünlü mersiyehanlarından Mansur Erzi, Meşşai’yi Salman Rüşti ile kıyasladı.

     

    Ahmedinejad yanlılarının Meclis Araştırma Komisyonu’nun Kehrizek’te işlenen cinayetlerin baş sorumlusu olarak tanıttığı eski Tahran Savcısı Said Murtazavi’nin cumhurbaşkanı tarafından Kaçakçılıkla Mücadele Kurulu Başkanlığına atanmasına ve Meşşai’nin açıklamalarına yoğun tepkileri sürerken ayandenews adlı hükümet karşıtı internet sitesi Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın, ahlak hocası Hüccetulislam Ağatehrani’nin de katıldığı özel bir oturumda Meşşai hakkında dile getirilen eleştirilere tepki gösterdiğini ve Meşşai’nin “Allah’ın evliyalarından olduğunu” söylediğini duyurdu.

     

    Öte yandan bugün Rahim Meşşai yanlısı “Yaran-ı Hurşid” adlı internet sitesi, Mansur Erzi’yi “siz hangi makamda veya içtihat derecesindesiniz ki bu şekilde fetva veriyorsunuz” diye eleştirerek Meşşai’nin Salman Rüşti ile kıyaslanmasının Meşşai’yi hedef göstermek anlamına geldiğini yazdı.

     

    Ahmedinejad cenahından Meşşai’ye yönelik tepkilerin artmasıyla birlikte dün Meşşai’nin istifa ettiği yönünde yayımlanan haberler yalanlandıysa da İran’da yayımlanan khabaronline adlı internet sitesi, meclisteki muhafazakar parlamenterlerin etkili isimlerinin “Meşşai meselesi artık bitirilme aşamasında” dediğini nakletti.

     

    Habere göre ismi açıklanmayan hükümet yanlısı etkili bir milletvekili, “biz artık onu işi bitmiş bir piyon olarak görüyoruz” diyerek Meşşa’nin yakında görevden alınacağını ima etti.