Hamas’ın üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’u katleden terör şebekesi
YDH- Hamas’ın üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’u katleden terör şebekesi üyelerinin Dubai’ye gitmeden önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştükleri açıklandı.
YDH- Hamas’ın üst düzey komutanlarından Mahmud el-Mabhuh’u katleden terör şebekesi üyelerinin Dubai’ye gitmeden önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştükleri açıklandı.
İngiliz Sunday Times gazetesi, Hamas Komutanı Mahmud el-Mabhuh’u Dubai’deki otelinde öldüren terör şebekesinin Dubai’ye gitmeden önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştüklerini belirterek Mossad karargahında gerçekleşen görüşmede Mossad’ın Başkanı Meir Dagan’ın da terör planı konusunda Netanyahu’ya bilgi verdiğini yazdı.
Netanyahu’nun terör planını tehlikeli ve karmaşık bulmayarak onayladığını belirten gazete, kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde Mabhuh’un cesedinden elde edilen bulguların onun elektro şokla öldürüldüğünü ortaya koyduğunu yazdı.
İsrail Sanayi Bakanı Benyamin Ben Eliezer, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada Mossad’ın operasyonları için başbakanın onayının yeterli olduğunu belirterek Mossad’ın operasyon planlarının bakanlar kurulu gündemine getirilmesinin gerekmediğini söylemişti.
Öte yandan Dubai Polis Müdürü Dahi Halfan, Mabhuh’a suikast düzenleyen terör şebekesinin bazı üyelerinin diplomatik pasaport taşıdıklarını açıkladı.
Bu konuda şimdilik ayrıntılı bir açıklama yapmak istemediklerini belirten Halfan, şebekenin bazı üyelerinin geçen yıl da aynı pasaportlarla Dubai’ye geldiğini ifade etti.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

