• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonuçlarına itiraz ederek sokaklara çıkan kesimlerin çoğunun ülkedeki nizama bağlı olduklarını söyledi.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonuçlarına itiraz ederek sokaklara çıkan kesimlerin çoğunun ülkedeki nizama bağlı olduklarını söyledi.

     

    Bir internet sitesine mülakat veren Nizamın Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçimlerde yaşanan olaylarla 30 yıl önce devrimden sonra İslam Cumhuriyeti kurulmasına karşı çıkan bazı kesimlerin sebep olduğu olaylar arasında bir benzerlik bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya son seçimlere itiraz edenlerin çoğunun ülkedeki anayasal düzene bağlı olduğunu söyleyerek cevap verdi.

     

    30 yıl önce yaşanan karşı devrimci olaylarla son seçimlerin ardından yaşanan olaylar arasında benzerlik kurulmasının doğru olmadığını belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Bunun doğru bir benzetme olduğunu sanmıyorum. Bugün eleştirilerini ve itirazlarını söz konusu ederek sokaklara çıkanlar konuştular. Onların büyük bir çoğunluğu nizama bağlıdırlar. Yani tüm kurallarıyla İslam Cumhuriyeti’ni ve anayasayı kabul ediyorlar.

     

    Evet onların arasında başka türlü sloganlar atanlar ve başka talepler dile getirenler de var. Belki bu açıdan o döneme benzetilebilir. Hatırlarsanız o dönemde de halk bir deniz gibi Azadi Meydanı’na akardı, halkın çoğunluğu İmam’ın yolundaydı ve istiklal, özgürlük ve İslam Cumhuriyeti istiyordu. Küçük bir takım gruplar ise kendi parti ve gruplarının pankartlarını taşırdı, kimse de onlara karşı çıkmazdı. Bunlar devrimden sonra da vardı. Seçimlere katıldılar ve oylarının son derece sınırlı olduğun gördüler. Ben, bu durumun şimdi de böyle olduğunu düşünüyorum. Onların çoğu İslam Cumhuriyeti’ni istiyor. Onların itirazları da seçimlerde başladı. Bu itirazlar da aslında ıslahtır; yoksa onların esasa ilişkin bir muhalefetleri bulunmamaktadır” dedi.