• 05/02/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kuveyt’te İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait yedi kişilik bir istihbarat şebekesinin çökertildiği bildirildi.




    YDH- Kuveyt’te İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait yedi kişilik bir istihbarat şebekesinin çökertildiği bildirildi.

     

    Kuveyt’te yayımlanan el-Kabes gazetesi, isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde Kuveyt’teki Amerikan üsleri ve hassas bazı tesislerle ilgili istihbarat toplayan İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait 7 kişilik bir şebekenin çökertildiğini duyurdu.

     

    Kuveyt polisinin Salibiye semtinde bir hücre evini ortaya çıkardığını belirten gazete, ele geçirilen şebeke üyelerinin birinin İran Savunma Bakanlığı, birinin İçişleri Bakanlığı görevlisi olduğunu diğerlerinin de İran Devrim Muhafızları Ordusu için çalışan çeşitli Arap ülkeleri vatandaşları olduğunu yazdı.

     

    Yakalanan şahısların Kuveyt’in ekonomik ve siyasi durumuyla ilgili olarak İran’a istihbarat ulaştırdıklarını itiraf ettiğini öne süren gazete, söz konusu kişilerin Kuveyt’e turist kimliğiyle gidip geldiklerinin ve casusluk yaptığının anlaşıldığını ifade etti.

     

    İran Devrim Muhafızları Ordusu için çalışan şebekenin Kuveyt’teki Amerikan üsleriyle bazı hassas kurumlarla ilgili istihbarat topladığını öne süren el-Kabes gazetesi, şebekenin 6 veya 7 üyesinin de halen firarda olduğunu ve yakalanmalarına çalışıldığını belirtti.

     

    Gazete ayrıca Kuveyt City’ye 25 kilometre mesafedeki baskın yapılan hücre evinde bazı hassas merkezlere ait haritalar, gelişmiş iletişim araçları ve şebeke üyelerine ait 250 bin Dolar nakit para ele geçirildiğini yazdı.

     

    Daha önce de Kuveyt’te yayımlanan es-Siyase gazetesi, Suriye’nin Hizbullah’a Scud füzeleri verdiğini öne sürmüştü.