• 06/10/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın önde gelen dini mercileri hükümet yanlısı grupların İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin torunu Hasan Humeyni’ye yönelik saygısız tutumunu kınayan açıklamalarda bulundular.




    YDH- İran’ın önde gelen dini mercileri hükümet yanlısı grupların İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin torunu Hasan Humeyni’ye yönelik saygısız tutumunu kınayan açıklamalarda bulundular.

     

    İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin vefatının 21. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde Hasan Humeyni’nin hükümet yanlısı bir grubun sözlü saldırılarına uğraması ve konuşma yapmasına izin verilmemesi dini merciler tarafından kınandı.

     

    İran’ın önde gelen dini mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İmam Humeyni’nin kabri başında torunu Hasan Humeyni’ye yapılan sözlü saldırıları “ahlaksız bir davranış” olarak niteledi ve “bunu yapanlar Allah’a en uzak ve küfre en yakın kişilerdir” dedi.

     

    Ayetullah Mekarim Şirazi, Kum kentindeki Mescid-i Azam camiinde verdiği ders sonrasında yaptığı konuşmada Müslümanın onurunun ve haysiyetinin korunmasının onun canının korunmasından daha önemli olduğunu belirterek “İmam’ın kabri başında ahlaksız bir iş yapıldı, ondan sonra da gazeteler ve internet siteleri, birbirinin karşısında saf tutarak ihtilaf yaratmaya başladı. Halbuki şu an ABD hakkımızda bir yaptırım kararı çıkarıyor ve içi boş dahi olsa İsrail bizi tehdit ediyor” dedi.

     

    Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Taklit Mercilerinden Ayetullah Vahid Horasani de 4 Haziran’da Hasan Humeyni’ye yapılan hakaretten derin bir üzüntü duyduğunu söyledi.

     

    Dini mercilerden Ayetullah Hüseyin Rasti Kaşani de yazılı bir açıklama yaparak olaydan derin bir üzüntü duyduğunu belirtti ve Hasan Humeyni’ye yönelik hakareti yapanları “kışkırtılmış”, “aşırı” ve “münafık” ifadeleriyle niteledi.

     

    Ayetullah Zerendi Hüccetulislam Hasan Humeyni’ye gönderdiği yazılı mesajında kendisine yapılan hakareti kınayarak “bu olayın zahiri acıdır; ama batını tatlı olacaktır” derken, dini mercilerden Ayetullah Gerami de Hasan Humeyni’yi telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

     

    İmam Humeyni’nin vefatı münasebetiyle düzenlenen törende konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Hüccetulislam Hasan Humeyni, hükümet yanlısı bir grubun sözlü saldırılarına maruz kalmış ve konuşmasını yapamadan törenden ayrılmak zorunda kalmıştı.