Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakının, hükümeti kurma ihtimali
YDH- Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakının, hükümeti kurma ihtimali güçlenirken, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye, yeniden siyasi süreçten çekilme tehdidinde bulundu.
YDH- Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakının, hükümeti kurma ihtimali güçlenirken, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye, yeniden siyasi süreçten çekilme tehdidinde bulundu.
Irak basınında yer alan haberlere göre Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi’nin adaylığına sıcak baktığı yönündeki haberleri yalanlayan el-Irakiye İttifakı, Nuri el-Maliki’nin yeniden başbakan seçilmesi durumunda ise siyasi süreçten çekileceğini açıkladı.
El- Hayat gazetesine demeç veren el-Irakiye ittifakının üst düzey liderlerinden Usame Nuceyfi, Adil Abdulmehdi’nin başbakan adaylığını desteklediklerine ilişkin haberleri yalanlayarak hükümet kurma hakkının el-Irakiye ittifakına ait olduğu görüşünü tekrarladı.
Irak Ulusal İttifakı üyelerinden Baha el-Areci, Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı’nın başbakanlığa aday olan Adil Abdulmehdi ile Nuri el-Maliki’ye 27 Eylül’e kadar programlarını açıklamaları için süre verdiğini belirterek bu süre sonunda ortak adayın belirleneceğini açıklamıştı.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
