İyad Alavi liderliğindeki el-Irakiye ile Ammar el Hekim liderliğindeki Irak Ulusal
YDH- İyad Alavi liderliğindeki el-Irakiye ile Ammar el Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın Adil Abdulmehdi’nin başbakan adaylığı konusunda uzlaşmaya vardığı bildirildi.
YDH- İyad Alavi liderliğindeki el-Irakiye ile Ammar el Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın Adil Abdulmehdi’nin başbakan adaylığı konusunda uzlaşmaya vardığı bildirildi.
El-Cezire televizyonu acil koduyla duyurduğu haberinde İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın halen cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini yürütmekte olan Adil Abdulmehdi’nin başbakan adaylığı konusunda uzlaşmaya vardığını duyurdu.
El-cezire televizyonu, gelişmeyle ilgili ayrıntıların ilerleyen saatlerde duyurulacağını belirtti.
Öte yandan Irak’taki gelişmelerle ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim, bugün de Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüştü.
Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın kurduğu Ulusal Birlik Koalisyonu, bir süre önce Nuri el-Maliki’yi ortak başbakan adayı olarak seçtiğini açıklamıştı.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
