Son Dakika
İnşa

Şii dünyasının en etkili gayri resmi dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani, şiddet

02 Aralık 2011 Bu sayfayı yazdır

YDH- Şii dünyasının en etkili gayri resmi dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani, şiddet içermeyen her türlü gösterinin tüm halkların hakkı olduğunu açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Şii dünyasının en etkili gayri resmi dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani, şiddet içermeyen her türlü gösterinin tüm halkların hakkı olduğunu açıkladı.

 

İsna haber ajansının bildirdiğine göre temsilcilikleri aracılığıyla bölgede son dönemde yaşanan gösterilerle ilgili görüşlerini açıklayan Ayetullah Ali Sistani, şahıs mallarına ve kamu mallarına zarar verilmemesi şartıyla barışçı gösterilerde bulunmanın tüm halkların hakkı olduğunu belirtti.

 

Haber içi

Irak’ın en etkili dini otoritesi olan Ayetullah Sistani’nin bürosundan yapılan açıklamada, “Yüce merceiyet, yurttaşların hizmet yoksunluğu ve hem hükümetin hem de kurumların kusurlu olduğu devlet kurumlarındaki yolsuzluklarla ilgili sıkıntılarını anlamaktadır” ifadesine yer verildi.

 

Ayetullah Sistani’nin bahsi geçen sorunlarla ilgili olarak daha önce defalarca uyarıda bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada “Ayetullah Sistani, gösterileri herkesin hakkı olarak görmektedir; ancak bu gösterilerde şahıs ve kamu mallarına zarar verilmemesi gerekmektedir” denildi.

 

İlgili Haberler