İsrailli yetkililer, İran’dan Filistinli direnişçilere götürmeye çalışan bir gemiyi
YDH- İsrailli yetkililer, İran’dan Filistinli direnişçilere götürmeye çalışan bir gemiyi Akdeniz’de durdurarak Aşdod Limanına çektiklerini açıkladı.
YDH- İsrailli yetkililer, İran’dan Filistinli direnişçilere götürmeye çalışan bir gemiyi Akdeniz’de durdurarak Aşdod Limanına çektiklerini açıkladı.
BBC’nin haberine göre İsrail deniz komandoları Akdeniz’de durdurdukları Victoria adlı bir yük gemisini durdurarak Aşdod Limanı’na çekti. İsrailli yetkililer, geminin Suriye’den hareket ettiğini ve Mısır’ın İskenderiye limanına gitmek üzereyken durdurulduğunu belirterek yapılan ilk incelemede gemide karadan denize füzelerin de yer aldığı 50 ton silah bulunduğunu açıkladı.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail deniz komandoları tarafından durdurulan gemideki silahların İran tarafından Hamas’a ulaştırılmak üzere Gazze’ye gönderildiğini öne sürdü.
İran tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, İsrailli yetkililer, Liberya bandıralı geminin bir Alman şirketine ait olduğunu; ancak bir Fransız şirketi tarafından kullanıldığını belirtti.
İsrail Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Roni Ben Yahuda, yakalanan silahlar arasında gemilere karşı kullanılan füzeler bulunduğunu belirterek bu silahların Gazze’ye ulaşması durumunda stratejik dengenin Hamas lehine değişebileceğini söyledi.
Roni Ben Yahuda, Victoria gemisinde en az iki tane karadan denize C-704 tipi füzesi ve bu füzelere ait Farsça kullanım talimatlarının ayrıca çok sayıda 60 ve 120 milimetrelik havan topu mermilerinin ele geçirildiğini iddia etti.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

