Maliki, Kürdistan bayrağına karşı değil

img
Maliki, Kürdistan bayrağına karşı değil YDH

YDH- Irak merkezi hükümeti, son dönemde Kürdistan Bölgesiyle yaşanan bayrak krizini sona erdirme yönünde adım attı.




 

YDH- Irak merkezi hükümeti, son dönemde Kürdistan Bölgesiyle yaşanan bayrak krizini sona erdirme yönünde adım attı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Başbakan Yardımcısı Adil Bervari, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Irak’ta Kürdistan bayrağı asılmasına karşı olmadığını açıkladı.

Irak’tan yayın yapan Radio Neva’ya demeç veren Irak Başbakan Yardımcısı Adil Bervari, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hanekin kentindeki devlet dairelerinde bulunan Kürdistan bayraklarının indirilmesi yönünde bir talimat vermediğini söyledi.

Başbakan Nuri el-Maliki’nin hayatının büyük bir bölümünü Kürdistan Bölgesinde geçirdiğini ve Kürtlere çok yakın bir kişi olduğunu belirten Bervari, “Kürdistan bayrağı Irak kimliğinin bir parçasıdır, bu bayrağın asılmasının Irak ulusal yasalarına hiçbir aykırı tarafı bulunmamaktadır, Başbakan Maliki de bunun bilincindedir” dedi.

Irak’taki bazı basın organları Başbakan Nuri el-Maliki’nin aralarında Hanekin’in de bulunduğu Kürdistan Bölgesi ile merkezi hükümet arasında tartışmalı bölgeler olarak nitelendirilen yerlerdeki devlet dairelerinden Kürdistan bayraklarının indirilmesi talimatını verdiğini bildirmiş; bu haber Kürdistan Bölgesi’nde tepkilere neden olurken İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakı Kürdistan bayraklarının indirilmesinden memnuniyet duyduğunu açıklamıştı.