McCain: ABD’nin Irak’tan çekilmesi İran’ın zaferidir
YDH- Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin yanlış olduğunu belirterek bunun İran’ın bir zaferi olduğunu söyledi.
YDH- Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin yanlış olduğunu belirterek bunun İran’ın bir zaferi olduğunu söyledi.
İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, 2008 yılındaki ABD Başkanlık seçimlerinde Barack Obama’nın rakibi olan Cumhuriyetçi Senatör McCain, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesinde yaptığı açıklamada Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin büyük bir hata olduğunu savundu.
Amerikan askerlerinin çekilmesiyle ülkesinin Irak savaşıyla elde ettiği kazanımların yok olduğunu savunan McCaine, “Irak’tan çekilmemiz, İran’ın zafer kazanması ve bu ülkedeki gücünü arttırması anlamına gelmektedir” dedi.
Irak’ta güvenliğin sağlanması ve Amerika’nın bölgedeki stratejik kazanımlarının korunması için Amerikan askerlerinin Irak’ta kalması gerektiğini belirten Senatör John McCain, Irak’tan çekilmenin İran’ın bölgedeki temel önceliği olduğunu söyledi.
İlgili Haberler
Irak Başbakanı ABD vetosunu aşarak yardımcısını belirledi
28 Eylül 2026 08:14
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
