Tarık Haşimi için arabuluculuk girişimi
YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında çıkarılan tutuklama kararının kaldırılması için Irak Ulusal İttifakı’ndan bazı siyasilerin arabuluculuk girişiminde bulunduğu bildirildi.
YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında çıkarılan tutuklama kararının kaldırılması için Irak Ulusal İttifakı’ndan bazı siyasilerin arabuluculuk girişiminde bulunduğu bildirildi.
Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine açıklamada bulunan resmi bir kaynak, aralarında Irak Ulusal İttifakı üyelerinin de bulunduğu bazı siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşmi hakkında verilen tutukluluk kararının kaldırılması için girişim başlattığını açıkladı.
İsminin açıklanmasını istemeyen resmi kaynak, Irak’ın eski Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani’nin “Ulusal Birlik” grubu başkanı İbrahim Caferi ile görüşerek Tarık Haşimi’nin tutuklanması durumunda ortaya çıkabilecek sonuçları görüştüğünü bildirdi.
El-Hayat’a açıklamada bulunan kaynaklar, Irak yargı yetkililerinin Tarık Haşimi’ye savunmasını mahkeme yetkililerine sunması için iki gün süre verdiklerini bildirdiler.
El-Hayat’a demeç veren Irak Meclisi Hukuk Komisyonu Üyesi Muhsin Sadun, Başbakan Nuri el-Maliki’nin parlamentoya bir not göndererek Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’a verilen güvenoyunun alınmasını istediğini söyledi.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
