Suriye’deki Suudi gözlemci mitinge gelmiş

img
Suriye’deki Suudi gözlemci mitinge gelmiş YDH

YDH- Arap Birliği’nin Suriye’ye gönderdiği gözlemci heyeti içerisinde yer alan Suudi Arabistanlı gözlemci Halid er-Rebian, Harasta bölgesinde Suriye ordusuna karşı direniş çağrısında bulundu.




 

 

YDH- Arap Birliği’nin Suriye’ye gönderdiği gözlemci heyeti içerisinde yer alan Suudi Arabistanlı gözlemci Halid er-Rubaiyan, Harasta bölgesinde Suriye ordusuna karşı direniş çağrısında bulundu.

El-Alem televizyonunun haberine göre Arap Birliği’nin Suriye’ye gönderdiği gözlemci heyeti içerisinde yer alan Suudi Arabistanlı temsilci Halid er- Rubaiyan, Harasta bölgesindeki bir camide rejim karşıtı militanlarla birlikte namaz kıldıktan sonra silahlı grupları Suriye ordusuna karşı direnmeye çağıran bir konuşma yaptı.

Konuşmasından sonra militanlar tarafından omuzlarda taşınan Suudi Arabistan’ın Arap Birliği gözlemci heyetindeki temsilcisi Halid Rubaiyan, gözlemci heyetindeki diğer yetkililer tarafından uyarıldı.

Gözlemci heyetindeki ilgili tarafların, Suudi temsilcisinin Suriye’de gözlemci olarak bulunduğunu ve yaşananları tarafsız bir şekilde yansıtmakla görevli olduğunu hatırlattığı ve Suudi temsilcisinin kışkırtıcı konuşması hakkında tutanak tuttuğu bildirildi.

Suriyeli yetkililerin Suudi gözlemcisinin görevini tarafsız olarak yerine getirmediğini öne sürerek heyetten ihracını isteyebileceği bildirilirken Suriye dışişleri bakanlığının Suudi temsilcisinin eyleminin belgelenmesi talebinde bulunduğu açıklandı.