Irak polisi silahlı 4 Amerikalıyı tutukladı
YDH- Bağdat’ta silahlı olarak devriye gezen dört Amerikan askerinin Irak polisi tarafından tutuklandığı bildirildi.
YDH- Bağdat’ta silahlı olarak devriye gezen dört Amerikan askerinin Irak polisi tarafından tutuklandığı bildirildi.
El-Cezire televizyonunun haberine göre Bağdat Valisi Salah Abdurrezzak, dün koruma görevlilerinin dört silahlı Amerikalıyı tutukladığını açıkladı.
Tutuklanan dört Amerikalıdan ikisinin kadın olduğunu belirten Bağdat Valisi, Amerikalıların Bağdat’taki yerel güvenlik birimleriyle koordinesiz olarak devriye gezmelerinden dolayı tutuklandığını söyledi.
Tutuklanan Amerikalıların sivil kıyafetli olduklarını ve çelik yelek giymiş olduklarını belirten Bağdat Valisi Salah Abdurrezzak, bellerinde susturuculu silah bulunan ve ayrıca otomatik silahlar taşıyan Amerikalıların kendisinin evinin de yer aldığı Bağdat’ın ticaret semtlerinden eş-Şalciye bölgesinde koruma görevlileri tarafından tutuklandığını söyledi.
Bağdat Valisi, Iraklı güvenlik yetkilileriyle koordine kurmadan dolaştıkları için şüphe üzerine tutuklanan Amerikalıların bir müddet gözaltında tutulduktan sonra ABD büyükelçiliğine teslim edildiğini söyledi.
Amerikan ordusunun çekilmesinden sonra Irak’ta kalan az sayıdaki Amerikan askerlerinin Iraklı güvenlik birimleriyle koordinesiz olarak kentlerde askeri teçhizatla dolaşmasının yasak olduğu bildiriliyor.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
