YDH- Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'de İslami direniş hareketi Hamas Aksa Tufanı Operasyonunu başlattı.
Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'na bağlı savaşçılar çitleri aşarak Gazze'yi kuşatma altında tutan İsrail askeri üslerine ve yerleşimlerine saldırdı.
Hamas'ın amacı askerleri öldürmek ve İsrail hapishanelerinde esir tutulan Filistinlilerle takas etmek üzere esir almak ve İsrail'in Filistin'i işgali konusunu yeniden uluslararası toplumun gündemine getirmekti.
İsrail saldırıya saldırı helikopterleri, insansız hava araçları ve tanklar göndererek karşılık verdi ve Hannibal Direktifi uyarınca hem Hamas savaşçılarını hem de grup tarafından esir alınan İsraillileri Gazze'ye geri götürerek öldürdü.
7 Ekim'de yaklaşık bin 200 İsrailli asker ve sivil öldürüldü.
Bazıları Hamas tarafından öldürülürken, birçoğu da Nova müzik festivalinde, Gazze-İsrail sınırında ve İsrail yerleşimleri kibbutzimlerde İsrail tanklarından, helikopterlerinden ve insansız hava araçlarından atılan füzeler ve ağır kalibreli mühimmatla diri diri yakıldı.
İsrail, 7 Ekim'deki tüm kurbanların Hamas tarafından öldürüldüğünü iddia ederken, Hamas savaşçılarının bebeklerin kafasını kesmek ve toplu tecavüzler gerçekleştirmek gibi vahşetler işlediğine dair hikayeler uydurdu.
The Cradle, İsrail'in daha sonra bu uydurma vahşetleri soykırımı başlatmak için bir bahane olarak kullandığını vurguluyor.
Gazze'deki kuşatmayı daha da sıkılaştırdı, neredeyse sınırsız ABD bombası akışıyla korkunç bir bombalama kampanyası başlattı ve yerleşim bölgesine bir kara işgali başlattı.
İsrail saldırıları, Gazze'yi yaşanmaz hale getirmek amacıyla konut, tıbbi bakım, eğitim, dini ibadethaneler, elektrik ve su altyapısı dahil olmak üzere Gazze'de yaşamın tüm yönlerini hedef aldı.
The Cradle'a göre, Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, 6 Ekim'de İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik soykırımının ilk yılının etkilerini özetleyen istatistikler yayınladı.
Sivil Savunma Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl İsrail güçlerinin 3 bin 654 katliam gerçekleştirdiğini, 41 bin 870 kişinin öldüğünü ve 10 bin kişinin de kaybolduğunu bildirdi.
İsrail hava saldırıları 902 ailenin tamamını yok etti.
36 kişi İsrail kuşatması nedeniyle açlıktan öldü.
Öldürülenlerin 986'sı sağlık personeliydi ya da öldürülen her 40 kişiden yaklaşık 1'i sağlık personeliydi.
İsrail bombaları ve askerleri 175 gazeteciyi ve İsrail hava saldırılarından sonra insanları enkaz altından kurtarmak için çalışan 85 sivil savunma görevlisini öldürdü.
İsrail askerleri Gazze'deki 60 mezarlığın 19'undan 2 bin 300 ceset çaldı.
Yüzde 69'u çocuk ve kadın olmak üzere toplam 149 bin 36 Gazzeli öldürüldü, yaralandı ya da kayboldu.
İsrail güçleri 27'si son iki günde olmak üzere 187 sığınağı bombaladı.
İsrail askerleri 462 okul ve üniversiteyi tahrip etti.
Şerit boyunca devam eden İsrail saldırılarında 12 bin 700 öğrenci, 750 öğretmen ve 130 bilim insanı ve akademisyen hayatını kaybetti.
Otuz dört hastane ve 162 sağlık merkezi tahrip edildi ya da hizmet dışı kalacak kadar hasar gördü. 131 ambulans ise hedef alındı.
Gazze'deki bin 245 camiden 815'i ve üç kilise yıkılmıştır.
Yaklaşık 200 bin konut, 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'da kullanılan atom bombalarının altısına eşdeğer bir miktar olan 85 bin ton patlayıcı kullanılarak yok edildi.
İsrail güçleri 3 bin 130 km elektrik şebekesini, 330 bin metre su şebekesini, 655 bin metre kanalizasyon şebekesini ve 2 milyon 835 bin metre yol ve sokak şebekesini tahrip etmiştir.
Sivil Savunma Müdürlüğü, toplamda Gazze Şeridi'nin yüzde 86'sının tahrip edildiğini tespit etti.