Mahmud Abbas Cenin Direnişi’ni ortadan kaldırmak istiyor 5077
- Admin
- 07 Ocak 2025
Filistin Yönetimi 680 milyon dolarlık güvenlik yardımı isterken ABD’nin zırhlı araçlar ve cephane göndereceği bildiriliyor.
Tümünü OkuFilistin Yönetimi 680 milyon dolarlık güvenlik yardımı isterken ABD’nin zırhlı araçlar ve cephane göndereceği bildiriliyor.
Tümünü OkuBirleşik Arap Emirlikleri'nin, ABD ve İsrail ile Gazze Şeridi’nde geçici bir yönetim oluşturulması için müzakereler yürüttüğü ortaya çıktı. Filistin yönetiminin reformdan geçirilmesi şartıyla bu sürece destek vereceğini belirten BAE, savaş sonrası planların başarıya ulaşması için güvenilir bir yol haritası gerektiğini söyledi.
Tümünü OkuBrezilya'da aranırken Arjantin'e kaçan bir İsrail askeri hakkında cinayet ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle şikâyette bulunulurken, Arjantin'de başka bir İsrail askeri hakkında da benzer suçlamalar yapıldı.
Tümünü OkuGazze'de savaş suçlarına karıştıklarını belgeleyen görüntülerin yayınlanmasının ardından İsrail askerlerine yönelik küresel soruşturmalar artıyor.
Tümünü OkuVenezuela’nın, ABD'nin paralı askeri olarak çalıştığı iddia edilen İsrail vatandaşını tutukladığı iddia ediliyor.
Tümünü OkuGazze'deki çatışmalarda Binbaşı Dvir Zion Revah ve Yüzbaşı Eytan Israel Şiknazi öldü, İsrail ordusunun kayıpları 827'ye yükseldi.
Tümünü Okuİsrail'in Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline yönelik devam eden askeri saldırıları, evlerin yıkılmasına, tarım arazilerine erişimin kısıtlanmasına ve yerel halkla şiddetli çatışmalara yol açarken, Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) rejiminin İsrail saldırganlığına karşı eylemsizliği ise dikkatleri çekiyor.
Tümünü OkuFilistinli Tutsaklar Derneği, İsrail’in idari tutuklama uygulamalarına tepki göstererek, bunun adeta müebbet hapis cezasına dönüştüğünü belirtti. 2025 yılı itibarıyla idari tutukluların sayısının 3376’ya ulaştığı ve bunun tarihi bir zirve olduğu kaydedildi.
Tümünü Okuİsrail Merkez Bankası, devam eden savaşların ekonomik etkileri nedeniyle faiz oranını %4,5'te sabit tutarken, kuzeydeki tahliye edilenlerin de geri dönme konusunda kararsız oldukları ve tazminat seviyelerinden memnun olmadıkları bildirildi.
Tümünü OkuTel Aviv Üniversitesi'nde akademik çalışmalar yürüten Profesör Eviyatar Matanya, rejimin 7 Ekim'den çıkarması gereken temel dersleri açıklayarak, 7 Ekim’den sonra İsrail’in tamamen yeni bir güvenlik konsepti inşa etmesi gerektiğini savunuyor.
Tümünü Oku