14819
- Admin
- 01 Ocak 1970
YDH- Libya’da rejim karşıtı gösterilerin en şiddetli olduğu Bingazi kentinin Kaddafi rejiminin kontrolünden çıktığı bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Libya’da rejim karşıtı gösterilerin en şiddetli olduğu Bingazi kentinin Kaddafi rejiminin kontrolünden çıktığı bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Güvenlik güçlerinin kanlı müdahalelerine rağmen Libya’daki göstericilerin bir askeri garnizonu ele geçirerek çok sayıda silah ve askeri araç elde ettikleri bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Bahreyn güvenlik güçlerinin sert müdahalesine rağmen Şii el-Vefak Partisi öncülüğündeki göstericilerin yeniden Lu’lu Meydanı’nı işgal ettiği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Bahreyn yönetiminin muhalefetteki el-Vefak Partisi’nin şartını kabul ederek orduya sokaklardan çekilme emri verdiği bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Mısır devriminde öncü rolü oynayan “gençlerin” gösteriler sırasında ülkenin en yüksek resmi dini otoritesi olarak kabul edilen Ezher Şeyhi’nden istifa etmesini istediği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Mısırlı yetkililerin İran’a ait iki savaş gemisinin Süveyş Kanalı’ndan geçmesine izin verdiği bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Arap dünyasında yaşanan iç isyanlar sebebiyle Bağdat’ta yapılacağı açıklanan Arap Birliği zirve toplantısının belirsiz bir süreyle ertelendiği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Suudi Arabistan ve Katar’ın Bahreyn’deki gösterilerin bastırılabilmesi için bu ülkeye askeri birlik sevk ettiği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Devrik Tunus Diktatörü Zeynelabidin bin Ali’nin ikamet ettiği Suudi Arabistan’da beyin kanaması geçirerek komaya girdiği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in nerede olduğu konusu hala belirsizliğini korurken Suudi Arabistan kaynakları, Mübarek’in Mısır’da ölmek istediğini açıkladı.
Tümünü Oku