ABD, Yemen'de İhvan üyelerini vurdu 1981
- Admin
- 16 Nisan 2025
ABD savaş uçakları, Yemen'in Marib vilayetinde Müslüman Kardeşler'e bağlı Islah Partisi'ne bağlı askeri liderlerin evlerini hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi.
Tümünü OkuABD savaş uçakları, Yemen'in Marib vilayetinde Müslüman Kardeşler'e bağlı Islah Partisi'ne bağlı askeri liderlerin evlerini hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi.
Tümünü OkuAden merkezli grupların Ensarullah’a karşı bir kara harekâtı planladığını belirten Wall Street Journal, söz konusu planın yerel grupların Hudeyde Limanı'nı ele geçirmesini içerdiğini aktardı.
Tümünü OkuYemen’deki askeri hamlelerin stratejik bir çıkmaza yol açtığını ve ABD’nin uzun vadeli deniz savaşına dayanma kabiliyetini sorgulayan uzmanlar, ABD’nin Çin ile olası bir çatışma için hazırlığını da yeniden gündeme getiriyor.
Tümünü Okuİzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli asker Idan Alexander'ı esir tutan grupla, bulundukları yerin doğrudan hedef alınması sonucu temaslarının kesildiğini duyurdu. Ebu Ubeyde, İsrail ordusunu çifte vatandaş esirler konusundaki baskıdan kurtulmak için onları kasten hedef almakla suçladı.
Tümünü OkuABD Merkez Komutanlığı'nın USS Vinson’u göndererek USS Truman’ı devre dışı bırakması, Yemen yönetiminin dikkatinden kaçmadı; USS Carl Vinson’un Kızıldeniz’e konuşlandırılması, USS Truman’ın artık görev yapamayacak durumda olduğuna işaret ediyor.
Tümünü OkuBM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail'in geçen yıl 27 Kasım'da yürürlüğe giren ateşkesten bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında en az 71 sivili öldürdüğünü açıkladı.
Tümünü Okuİslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, diplomatik süreçleri iç politika ve ulusal çıkarlar açısından değerlendirirken, İran’ın çok yönlü olduğunu vurguladığı dış ilişkilerinde nasıl bir strateji izlediğini ortaya koydu.
Tümünü OkuSuudi Arabistan’ın etkili diplomatı Yezid bin Farhan’ın Beyrut ziyaretinin, Riyad-Washington hattında şekillenen yeni stratejinin Lübnan’daki siyasi ve güvenlik dinamiklerine yansıyacağı bildiriliyor.
Tümünü Okuİran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ali Muhammed Naini, İran'ın ulusal güvenliği, savunması ve askeri gücünün müzakere edilemez kırmızı çizgiler olduğunu belirtti.
Tümünü Okuİran’a karşı diplomatik trafiğin yoğunlaştığı bir dönemde, Türkiye’nin hem Batılı müttefikleriyle hem de komşu aktörlerle çok boyutlu diplomatik temaslarını sürdürdüğü bildiriliyor.
Tümünü Oku