YDH- İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in geçtiğimiz pazartesi günü Rusya’ya yaptığı ziyarette Rusya Başbakanı Vlademir Putin tarafından kabul edilmediği açıklandı.
YDH- İran ve Şiilik konusunda son dönemlerdeki sert açıklamalarıyla dikkat çeken Mısırlı İslam alimi Yusuf el-Kardavi’nin oğlu Abdurrahman’ın Şiiliği seçtiği yönündeki haberleri yalanladığı bildirildi.
YDH- Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, federalizmin Irak halkının talebi olduğunu belirterek Irak’ta merkezi bir sistemin mevcut olmadığını ileri sürdü.
YDH- Amerikan ordusu, yayımladığı resmi bir raporda Hizbullah’ın 2006’daki İsrail savaşını, Arap ordularından çok daha disiplinli ve iyi idare ettiğini belirtti.