Soykırım harekatının geri dönüşü 1082
- Yahya Dabuk
- 19 Mart 2025
"İsrail ve ardındaki ABD’nin niyeti, Hamas’ı teslimiyete zorladıktan sonra uygun bir anda savaşa geri dönmekti."
Tümünü Oku"İsrail ve ardındaki ABD’nin niyeti, Hamas’ı teslimiyete zorladıktan sonra uygun bir anda savaşa geri dönmekti."
Tümünü Oku"Savaş, anarşinin sadece uluslararası sistemin bir özelliği olmadığını, aynı zamanda Hamas, Hizbullah ve Ensarullah gibi devlet dışı aktörlerin sahneye güçlü bir şekilde girmesiyle daha da karmaşık hâle geldiğini kanıtladı."
Tümünü Oku«Siyonizm de Sünni Kavmiyetçilik gibi bir lanettir. Siyonist Müslümanlar, Siyonist modeli kopyalamış ve “Sünni Kavmiyetçiliğe” ulaşmak için bazı küçük ayrıntıları değiştirmiştir. Filistinli direniş hareketleri sadece İran liderliğindeki Direniş Ekseni'nden destek alıyorlar, Sünni Kavmiyetçi gruplardan hiçbiri Filistinliler için kılını bile kıpırdatmıyor.»
Tümünü Oku«Halkının sorunlarına kendini adamış, daha iyiye doğru etkilemeye ve değiştirmeye çalışan organik entelektüel nerede? Gazze'deki soykırıma bakan Arap draması ve sineması nerede? Lübnan'da akan çocuk kanının edebiyatı nerede? Boyun eğmeyi reddeden ve rejimler karşısında çığlığını atan siyasallaşmış tiyatro nerede? Evet diyene hayır diyen nerede?»
Tümünü Oku«Kritik dönemeçlerde her zaman sesi duyuldu ve kararlı duruşu, sebat ve özgür iradenin sembolü oldu. Seyyid Nasrullah sadece siyasi bir figür değil, direnişin ve haysiyetin sembolüdür ve sesinin yankısı gelecek nesillere hakikat ve kararlılık yolunda devam etmeleri için ilham verecektir.»
Tümünü Oku“Sahnedeki tek belirsizlik, tüm senaryoları mümkün kılıyor. Fakat kesin olan şu ki, İsrail her fırsatı değerlendirerek sahada daha fazla oldu bitti yaratmaya çalışıyor.”
Tümünü Oku«Seyyid Nasrullah'ın hatırası ve örneğiyle vücut bulan direnişin gözü korkmayacaktır. Direnişin toparlayıcı çığlığı kolay kolay silinmeyecektir: “Biz ahidiz.”»
Tümünü Oku"Nevaf Selam hükümeti, daha göreve başlamadan önce, çözülmesi neredeyse imkânsız bir krizle karşı karşıya."
Tümünü Oku"Direniş çevresini diğer deneyimlerden ayıran şey, kolektif bilincinin kırılgan olmamasıydı. Direniş, on yıllar boyunca sadece askeri bir proje değil, aynı zamanda entelektüel, kültürel ve medya projesi oldu."
Tümünü OkuYaser Arafat, Arap liderlerine, Amerikalılara ve hatta bizzat İsraillilere, Güney Lübnan’da yaşanan bu kurtuluşun doğurduğu sonuçlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 25 Mayıs 2000’de İsrail’in Lübnan’dan tamamen çekilmesi Arafat için bir sıkıntı kaynağı olmuştu.
Tümünü Oku