Abdulmelik el-Husi: İran'ın misillemesi angajman kurallarını belirledi

img
Abdulmelik el-Husi: İran'ın misillemesi angajman kurallarını belirledi YDH

Ensarullah lideri, İran'ın misillemesinin Filistin halkına ve Gazze'deki direnişe doğrudan destek olduğunu söyledi.




YDH- Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi bugün yaptığı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin çoğunun resmi tutumunun kendilerini Filistin'i desteklemekte tereddüt edenler arasına yerleştirdiğini belirtti.

İşgal altındaki Filistin ve bölgedeki gelişmeleri ele aldığı konuşmasında Seyyid el-Husi, "bazı halkların tereddüt içinde olduğunu, diğerlerinin saldırganlığa ortak olduğunu ve üçüncü bir grubun da çeşitli alanlarda düşmanla suç ortaklığı yaptığını" söyledi.

"Tekfirci hareketin on binlerce kişinin mensup olduğu önemli bir bölücü güç olduğunu, ancak cihat kisvesi altındaki eylemlerinin doğru yönde olmadığını" vurgulayan Husi, bu hareketin "fitne yaymak için hareket ettiğini" ve pazarlarda, camilerde, dini ve sosyal etkinliklerde insanları öldürdüğünü sözlerine ekledi.

Tekfirci hareketin Irak'ta "cihat" bahanesiyle 4 binden fazla intihar eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Seyyid el-Husi, bu hareketin Arap rejimlerinden aldığı büyük mali yardım ve siyasi ve medya desteğiyle yüz binlerce Müslümanı öldürdüğünü vurguladı.  

"Tekfirci hareket, İslam'ın baş düşmanı olarak kabul edilen İsrail'le yüzleşmenin neresinde?" diye soran el-Husi, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri rejimlerinin kendilerini Arap dünyasının koruyucuları olarak sunduklarını ancak Filistin'e yönelik her türlü destekten uzak durduklarını da sözlerine ekledi.

Yemenli lider, İsrail rejiminin "tüm halkların düşmanı" olduğunun altını çizerek, "Filistin halkının cihadı ve direnişi ile Lübnan Direnişi olmasaydı, kötü eylemleri diğer ülkelere de yayılacaktı" dedi.

Seyyid el-Husi "düşmanının uygulamaları, hiçbir uluslararası yasayı ya da Batı destekli kararları dikkate almadığını kanıtlamaktadır" dedi.

Ensarullah lideri, oğulları ve torunları İsrail rejiminin eliyle öldürülen Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye başsağlığı diledi ve İsrail'in işlediği suçlarla "herhangi bir zafer görüntüsü" elde etmediğinin altını çizdi.

İsrail rejiminin ABD, İngiltere ve diğer bazı Avrupa ülkeleri tarafından desteklenen saldırganlığını sürdürerek Direniş'in, liderlerinin ve halkının bütünlüğünü bozamayacağını vurguladı.

Seyyid el-Husi, ABD'nin ateşkesi engellemeye devam ettiğini ve Gazze'deki saldırganlık ve suç eylemlerinin devamında ısrar ettiğini söyledi.

“Direniş tüm suçlara rağmen düşmanla yüzleşmeye kararlıdır" diyerek, Direniş'in halkıyla birlikte gösterdiği direncin "düşmanlarının beklentilerini aştığını" vurguladı.

İran'ın misilleme saldırısı

Yemenli lider, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısını daha gerçekleşmeden engellemek için yoğun çaba sarf edildiğini ve İsrail'in, Şam'daki İran Konsolosluğu’nu hedef alan saldırısına "Tahran'ı karşılık vermekten caydırmak için cazip tekliflerde bulunulduğunu" açıkladı.

Bazı Arap ülkelerinin bölgede gerilimi azaltma bahanesiyle İran'ı karşılık vermekten caydırmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen el-Husi, "Gazze'ye yönelik kuşatma ve saldırganlığın kaldırılması dışında bölgede çözüm ya da barış olmadığını" vurguladı.

Seyyid el-Husi, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin İran'ın tepkisine karşı koyma çabalarına öncülük ettiğini belirterek, bazı Arap ülkelerinin İran füzeleri ve insansız hava araçlarını engellemede yer almasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Seyyid el-Husi, İran'ın tepkisinin güç ve ivme ile karakterize edildiğini ve İran topraklarından çok sayıda füze ve insansız hava aracının fırlatıldığını belirtti.

Müttefik cepheler tarafından desteklenen İran misillemesinin, bazılarının önemini küçümseme çabalarının ötesinde, "herhangi bir saldırının cevapsız kalmamasını sağlayan angajman kuralları oluşturduğunu" değerlendirdi.

Filistin halkının ilk kez İsrail üslerine füzelerin yağdığı muhteşem bir sahneye tanıklık ettiğine dikkat çekerek, bazı Arap medyasının İran'ın tepkisi konusunda ABD ve İsrail ile aynı tutumu benimsemesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Ayrıca Tahran'ın Filistin halkına çeşitli düzeylerde destek vermesine rağmen bazı Arap medyasının İran'ın tepkisini Filistin davasından ayrı göstermeye çalışmasını talihsizlik olarak değerlendirdi.

Ensarullah lideri, bazı tarafların da Filistin davasını Arapları ilgilendirmeyen bir İran davası olarak göstermeye çalıştığını belirterek, İran'ın tepkisinin Filistin halkına ve Gazze'deki Direniş savaşçılarına doğrudan destek için faydalı bir eylem olduğunu vurguladı.

Başka bir yerde de İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir saldırısına İran'ın Filistin halkının çıkarları doğrultusunda daha güçlü bir karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Gazze'ye destek için Yemen operasyonları

Yemen'in Gazze Şeridi'ne destek operasyonlarına da değinen Seyyid el-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin son iki hafta içinde 36 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracı kullanarak 14 operasyon gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ayrıca sekiz geminin hedef alındığını ve hedef alınan toplam gemi sayısının 98'e ulaştığını doğruladı.

Yemenli lider, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının Yemen'in Gazze'ye destek operasyonlarını durdurmayacağını anlamaları gerektiğini söyledi.

Seyyid el-Husi, İsrail rejimine gitmeyen ve Yemen'e yönelik saldırıda yer almayan Avrupa ülkelerine ait gemilerin seyrüseferinde herhangi bir tehlike olmadığını belirtti.

Ensarullah lideri konuşmasını, ABD ve İngiltere'ye "kendilerine ağır yükler ve kayıplar yükleyen" deniz güçlerini geri çekmelerini tavsiye ederek ve Yemen halkını, cuma günü düzenlenecek olan, direnen Filistin halkına destek gösterilerine katılmaya çağırarak tamamladı.

 



Makaleler

Güncel